Вшанували подружжя Пилипенків

Ще з юних літ залізничник Олексій Пилипенко захопився грою мільйонів, якій віддавав весь вільний час. Маючи авторитетний статус арбітра, судив футбольні матчі міських, обласних та республіканських аматорських змагань. Як умілий наставник передавав свій спортивний досвід молоді. Під його керівництвом і піклуванням виховувалася ціла плеяда цеху футбольних арбітрів – фастівчан: арбітр ФІФА Олександр Тютюн, арбітри національної категорії Віктор Денисюк, Ігор Ярковий, Олексій Банасько, арбітри першої категорії Едуард Михайлюк і Олександр Могилко. До останнього подиху він не прощався з футболом. 27 травня 2013 року на відкритті Чемпіонату міста з футболу Олексій Петрович востаннє звернувся до молодих футболістів з вітальним словом та інспектував свій останній матч у житті, а ввечері того ж дня перестало битися серце видатної постаті футболу Київщини. З тієї пори, за ініціативи учнів Олексія Пилипенка, Фастівська міська федерація футболу проводить щорічні змагання, учасників яких неодмінно нагороджувала вірна подруга Олексія Петровича Валентина Митрофанівна, якої, на жаль, не стало у червні 2017 року.

На три місяці злощасний COVID-19 пересунув у календарі змагань черговий VІІІ Меморіал пам’яті Олексія Петровича Пилипенка. І так співпало, що запланований на кінець травня турнір  проведено на СК «Машинобудівник» 29 серпня – у день народження Валентини Пилипенко. Тож гравці ветеранських колективів «Мотор», «Динамо», «Ветеран» і «Олімп 35+» вшанували пам’ять футбольного подружжя хвилиною мовчання та власною грою у одноколовому турнірі.

Традиційно не обійшлося без неочікуваного результату, автором якого стали залізничники. Саме вони вийшли переможцями у перестрілці з «олімпівцями» (3:2), яка по суті виявилася суперечкою за третє місце.

Ще на стадії жеребкування заключним було визначено матч між «Ветераном» і «Динамо». Насправді ж він виявився фінальним у визначенні володаря перехідного Кубка переможця, адже обидві команди на шляху здолали «Олімп 35+» (відповідно 1:0 і 3:0) та «Мотор» (2:1 і 4:1), набрали однакову кількість очок (по 6). І лише краща різниця забитих і пропущених м’ячів давала певну фору динамівцям – їх влаштовувала навіть нічия з будь-яким рахунком. Крім імені тріумфатора турніру уболівальників цікавила суперечка між голеадорами Святославом Чечком («Ветеран») і Анатолієм Бондаренком («Динамо»), адже до завершального матчу обоє забивали і залізничникам і «олімпівцям».

Фіналісти видали шикарний безкомпромісний і результативний поєдинок. Відкритий футбол, високі швидкості, голи на будь-який смак і навіть у власні ворота, кілька обопільних влучань у стійки і поперечки воріт, забиті голи і Чечком, і Бондаренком … 2:2 за п’ять хвилин до фінального свистка арбітра … і гол динамівця Сергія Чижика у компенсований час. 3:2 – звитяга «Динамо», яке уперше стало володарем перехідного Кубка переможця змагання (до речі, динамівці були єдиними з учасників нинішнього турніру, хто ніколи за попередні роки не перемагав у Меморіалі пам’яті Олексія Пилипенка).

Усі команди-призери нагороджені дипломами ФМФФ, а переможці у номінаціях, якими стали Сергій Безверхий («Ветеран», «Кращий воротар»), Микола Туркін («Олімп 35+», «Кращий захисник»), Анатолій Бондаренко («Динамо», «Кращий нападник», 6 голів), Антон Сороченко («Мотор», «Кращий гравець турніру»), та арбітри Олексій Банасько і Едуард Михайлюк – пам’ятними призами. Нагородження проводили Олександр Якович Тютюн, Володимир (син) і Ярослав (онук) Пилипенки.

По завершенню турніру від імені учасників змагань покладені квіти на могили подружжя Пилипенків. Світла пам’ять про них назавжди залишиться в серцях фастівських шанувальників футболу. Поки граємо – пам’ятаємо.

“Динамо” – “Мотор”  4:1  (Бондаренко (2), Ліпський І., Наливайко – Супельняк)

“Олімп 35+” – “Ветеран”  0:1 (Чечко)

“Мотор” – “Ветеран”  1:2 (Сороченко – Чечко, Середенко)

“Динамо” – “Олімп 35+”  3:0 (Бондаренко (3))

“Олімп 35+” – “Мотор”  2:3  (Чабан, Гурківський – Латко, Безкоровайний, Гудзь)

“Ветеран” – “Динамо”  2:3  (Шевчук (автогол), Чечко – Бондаренко, Губар, Чижик)

“Динамо” – 1 місце (9 очок), “Ветеран” – 2 (6), “Мотор” – 3 (3), “Олімп 35+” – 4 (0)

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *