“Динамо” уперше перемагає у Меморіалі

11 липня на СК «Машинобудівник» зібралися небайдужі до гри мільйонів люди, щоб власною футбольною майстерністю вшанувати пам’ять  трагічно загиблого сім років тому на робочому місці помічника машиніста електрички екс-гравця команд «Мотор» і «Ветеран» Руслана Закусіла, та поділитися з його батьком Володимиром Івановичем моральною підтримкою у відновленні чесного імені сина. Футбольні ветеранські дружини «Мотор», «Преміум ТМ», «Ветеран», «Олімп» і «Динамо» змагалися у одноколовому турнірі за перехідний Кубок переможця VII Меморіалу пам’яті Руслана Закусіла.

Волею жереба першими на футбольному полі в очних протистояннях з’ясовували стосунки «Олімп» і «Ветеран» та «Динамо» і «Преміум ТМ». Обидва результати виявилися неочікуваними, адже ніхто не чекав розгромної поразки «Преміума ТМ» від динамівців з рахунком 0:4 та мінімальної перемоги (1:0) «олімпівців» над п’ятиразовими переможцями Меморіалу. Далі ще цікавіше… Здавалося б декласований «Преміум ТМ» зусиллями Олександра Чередниченка здобуває перемогу над «Олімпом» (1:0), а єдиний гол у виконанні Антона Сороченка у ворота «Ветерана» приносить локальний тріумф «Мотору». На екваторі турніру у безрезультативних двобоях не змогли визначити переможця залізничники і динамівці та «Ветеран» і «Преміум ТМ». З однаковим рахунком 1:0 завершуються наступні дві баталії: Сергій Безкоровайний («Мотор») відзначився у воротах «Преміума ТМ», а від «олімпівця» Дмитра Журавля круглий відскочив у ворота його ж команди, додавши три очка у скарбничку «Динамо».

Перед заключними поєдинками динамівці і залізничники стали недосяжними для переслідувачів, набравши по сім очок, і повели заочну дуель між собою, прагнучи перемогти в останньому матчі та очікуючи осічки від конкурента. Поталанило першим, які здолали «Ветеран» (2:1). Натомість «олімпівець» Богдан Чабан за дві хвилини до фінального свистка арбітра увігнав круглого у ворота «Мотора» (1:0), тим самим залишивши залізничників другими і піднявши «Олімп» на третю сходинку п’єдесталу пошани.

Таким чином, команда «Динамо» уперше стала тріумфатором Меморіалу. Раніше перехідним Кубком переможця володіли команди, за які грав Руслан (дебютний Меморіал – «Мотор», усі наступні – «Ветеран»).

Команди-призери нагороджені дипломами ФМФФ, а динамівцям та переможцям у номінаціях «Кращий воротар», «Кращий захисник», «Кращий нападник», «Кращий гравець»  і «Кращий уболівальник» відповідно Євгену Чеховичу («Олімп»), Сергію Крейману («Преміум ТМ»), Богдану Чабану («Олімп»), Анатолію Бондаренку («Динамо») і Андрію Суботьяну вручив пам’ятні медалі батько Руслана Володимир Іванович Закусіло. За підтримку турніру і організацію ветеранського футболу на Фастівщині відзначено Віталія Вишняка.

Після змагань учасники  Меморіалу відвідали могилу Руслана Закусіла, де згадали про нього теплим словом та  залишили ритуальну корзину квітів. Світла йому пам’ять!

Фастівська міська федерація футболу і сім`я Закусіло вдячні усім учасникам турніру за вшанування Руслана і моральну підтримку.

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *