Третій… уже традиційний

9 червня на майданчику із штучним покриттям Центру Святого Мартіна у рамках святкування Дня захисту дітей, організованого католицькою парафією Воздвиження Святого Хреста для мешканців міста, пройшов фінальний етап ІІІ бліц-турніру з футболу серед дітей 1-2, 3-4, 5-6 класів. Спільними зусиллями громадських організацій «Фастівська міська федерація футболу» і «Центр Святого Мартіна», Управління освіти і відділу з питань фізичної культури і спорту виконавчого комітету Фастівської міської ради проведено справжнє футбольне свято для дітвори.

Ще 3 червня понад двісті дітлахів у складі 23 команд стартували у попередньому етапі бліц-турніру, що відбувся на майданчику із штучним покриттям СК «Машинобудівник». Були тут і юні аматори, які тільки починають грати на рівні дворових і вуличних команд, і вже досвідчені “профі”, які приймають участь у змаганнях Дитячо-юнацької футбольної ліги Київської області у складах фастівських «Динамо» і ДЮСШ УО. Саме тоді за «олімпійською системою» (на вибування) визначилися «щасливці» – учасники фіналів і матчів за третє місце, які 9 червня змагалися не лише із суперниками, а й неможливою спекою. А найбільш цікавим було те, чи зможе ЗОШ №1, чиї команди  представлені в усіх трьох фіналах, стати абсолютним чемпіоном бліц-турніру.

Втім, такі сподівання у першому ж фіналі зруйнувала дружня команда «першачків» Фастівського НВК «ЛІТ-СЗОШ №9», яка спромоглася утримати власні ворота «сухими» та забити необов’язковий, але такий необхідний гол. Мінімальну перемогу (1:0), а з нею і Кубок переможця серед 1-2 класів, для  НВК «ЛІТ-СЗОШ №9» здобули Микола Зінченко, Олег Кошовий, Нікіта Несчотний, Роман Василенко, Матвій Федорук, Назар Шолпан, Денис Осадчук і Михайло Горобець під керівництвом молодого вчителя фізичного виховання Наталії Андреєвої, яка продовжила минулорічні переможні традиції Лідії Буженік. Третіми стали учні СЗОШ №4, які у втішному фіналі обіграли дітлахів НВК «ДНЗ-ЗОШ №12».

У віковій категорії 3-4 класів у попередніх двох фіналах зустрічалися фаворити змагань команди ЗОШ №1 і НВК «ЛІТ-СЗОШ №9». У нинішній остання доволі неочікувано не потрапила – героями виявилася футболісти команди НВК «ДНЗ-ЗОШ №3», які, втім, поступилися (0:2) у заключному двобої  вихованцям Світлани Ковтун. Кубок переможця серед 3-4 класів вибороли Дмитро Ґудзь, Назар Сівко, Руслан Пальчевський, Владислав Шут, Максим Редька, Максим Атаманчук, Дмитро Муштук. У матчі за третє місце підопічні Вікторії Ковтуненко з НВК «ЛІТ-СЗОШ №9» впевнено перемогли (4:0) ровесників з НВК «ЗОШ №10-Гімназія». До речі, дана вікова категорія виявилася наймасовішою – тут змагалися 10 шкільних команд.

Волею жереба уже на стадії півфіналу серед учнів 5-6 класів зійшлися фаворити ЗОШ №1 і НВК «ЛІТ-СЗОШ №9», де лише у серії післяматчевих пенальті фортуна посміхнулася вихованцям Миколи Кривенка. У фіналі останні без особливих зусиль переграли (2:0) підопічних Анатолія Сінгаєвського з СЗОШ №4. Тож на святковій сцені Кубок переможця серед 5-6 класів з рук ідейного і духовного натхненника свята о. Михайла отримали Данило Ковальов, Назар Висоцький, Назар Сінгаєвський. Тимофій Воскобой, Мирослав Наливайко, Назар Кудь, Станіслав Васильєв, Іван Котляр, Ростислав Кондратюк, Максим Шляхтиченко. На третьому місці команда НВК «ЛІТ-СЗОШ №9», яка перемогла (3:0) ровесників із НВК «ЗОШ №7-ЦВПВ «Гарт».

Усі команди-призери нагороджені дипломами ФМФФ, а команди-переможці – ще й футбольними м’ячами. Гравці команд-призерів – індивідуальними грамотами відділу з питань фізичної культури та спорту виконавчого комітету Фастівської міської ради і солодощами від Центру Святого Мартіна.

Фастівська міська федерація футболу вдячна усім дітлахам, які прийняли участь у змаганнях, учителям, щирим уболівальникам, емоції яких навіть перевершували емоції власне маленьких футболістів, організаторам і безпосереднім творцям величного міського свята.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *