“Арсенал” – перший, “Альянс” – другий

Не менш напружено та ще драматичніше проходив фінальний поєдинок Першості м. Фастова з міні-футболу 2014 року між командами “Арсенал” і “Альянс”, долю якого вирішили лише післяматчеві пенальті. Але до цього молоді футболісти “Альянсу” склали достойну конкупенцію досвідченим гравцям “Арсенала” (чемпіонам і володарям Кубка міста 2013 року), повівши завдяки голам Дениса Проценка з рахунком 2:1 після першого тайму. Ще двічі могли забивати юнаки, але спортивна фортуна ставала на бік “канонірів”. На думку місцевих футбольних експертів переломним моментом у матчі, як не дивно, стало вилучення за надзвичайно грубу гру проти суперника воротаря “Арсенала” Юрія Балашева. Його місце зайняв молодий “канонір” Максим Власюк, який у першому таймі забив єдиний гол “Арсенала”, а в другому – кілька разів рятував команду, хоча це не завадило юнакам “Альянсу” Денису Проценку (до речі, зробив хет-трик) і Антону Ричагову вивести свою команду вперед 4:2. За сім хвилин до завершення матчу головний тренер “Арсенала” Володимир Ковальчук, взявши однохвилинний тайм-аут, вніс корективи у розстановку гравців і тактику гри команди, що дало свої плоди – “каноніри” відквитали один м`яч, а за двадцять секунд до закінчення основного часу матчу змусили гравців “Альянсу” порушити правила у власному карному майданчику.  Пенальті реалізував Артем Васильєв і, зробивши рахунок 4:4, тим самим відклав визначення переможця до завершення серії післяматчевих штрафних ударів, яка завершилася з рахунком 3:2 на користь досвідченого “Арсенала”. Таким чином, ФК “Арсенал-Фастів” утретє став переможцем Першості м. Фастова з міні-футболу (раніше перемагав у 2008 і 2010 роках) та отримав перехідний Кубок від президента минулорічного тріумфатора ФСК “Олімп” Віктора Денисюка.

Золоті медалі одержали Володимир Семенюк, Валентин Нестеренко, Віталій Кусок, Максим і Роман Кривенки, Вячеслав Оріх, Максим Власюк, Олександр Дронов, Юрій Балашев, Артем Васильєв, Павло Чередніченко, Андрій Семенко, Володимир Ковальчук.

Срібні нагороди отримали гравці команди “Альянс” Артем Шиденко, Артур Хіміч, Антон Ричагов, Євген Кушнір, Артем Рудь, Денис Проценко, Ілля Брік, Олександр Михайловський, Іван Шканденко, Микола Шевель, Артур Богданов.

“Альянс” – “Арсенал” 4:4 (2:1), п.п. 2:3

Голи забивали: “Альянс” – Денис Проценко (тричі), Антон Ричагов; “Арсенал” – Артем Васильєв (двічі), Роман Кривенко, Максим Власюк.